Истински лек: Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите. Тази

...
Истински лек: Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите. Тази
Коментари Харесай

Истински лек: Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите


Истински лек: Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите. Тази билка е лечебно растение от семейство Сложноцветни, което се употребява от хиляди години за лекуване на доста болести.
Тя пречиства черния дроб, оказва помощ за намаляване и укрепва костите.
Белият бодил (Silybum Marianum) съдържа флавоноида силимарин, който има холеретични, антиоксидантни, антивирусни и противовъзпалителни свойства. Използва се при алкохолно отравяне и алкохолна абстиненция. Трънът е ефикасен по време на рехабилитационния интервал след тежки болести и като средство за възстановяване на имунитета, съгласно изданието The Health Site.
С какво тъкмо е потребен белият бодил?
Намалява равнищата на холестерола, усъвършенства положението след тежки болести, употребява се при лекуване на белодробни и кожни болести. Оказва позитивно въздействие при контролиране на високите равнища на кръвната захар. Подобрява положението и понижава признаците и при инфекциозна мононуклеоза, астма и алергии.

Белият бодил съдържа редица значими минерали като калций, магнезий, фосфор. Всички те въздействат удобно върху здравето на костите. Калцият е главният детайл, нужен за образуването на костна тъкан. Недостигът му води до разнообразни болести, като остеопороза. Магнезият усъвършенства усвояването на калций и предизвиква вярното образуване на костите. Фосфорът е от значително значение за здравето на костите, защото взе участие в процеса на формиране на костна тъкан.

Приемът на бял бодил поддържа здравето на костите и предизвиква растежа и развиването на костите. Но за вярното действие на костната тъкан е належащо да се употребява витамин D, както и да се води здравословен метод на живот.

Ползи от лечебното растение: усъвършенства кръвообращението – има позитивен резултат върху положението на кръвоносните съдове; обезврежда отровите (гъбични, хранителни, алкохолни); пречиства тялото от насъбраните с времето отрови. Коментираното лечебно растение оказва помощ при постоянно главоболие, мигрена, световъртеж или други разстройства на нервната система. Облекчава безпокойствие, меланхолия или гадене по време на дълги пътувания

. Отварите оказват помощ на бременните дами да се оправят с ранната токсикоза. Те имат огромна превантивна стойност за попречване на инфаркти и инсулти. Растението е потребно за диабетици, пациенти с разширени вени и хора с наднормено тегло. Хората с анамнеза за остеохондроза, холецистит и панкреатит също ще се възползват от използването на лечебното растение. Белият бодил се употребява необятно в дерматологичната процедура. Лекува доста кожни болести. Екстрактът отстранява хроничния запек и оказва помощ при колит. Използва се за гаргара при възпалено гърло и фарингит. Използва се за битка с кашлицата. Гаргарата със отвара от това растение облекчава признаците на стоматит и пародонтоза.
За отбрана и възобновяване на черния дроб се употребява прахуляк, подготвен от семена.
Дозата е 1 ч. л. за 200 мл вода.

Честота на приложение: 4-5 пъти дневно. Курсът на лекуване би трябвало да продължи минимум 40 дни. След 2-седмична отмора курсът се повтаря. Терапията продължава до 6 месеца. Този интервал е изцяло задоволителен за възстановяване на положението, написа изданието. Здравният портал добавя, че белият бодил не е панацея и не може да замести назначеното лекуване при съответно заболяване, съобщи Actualno.com.

Важно: Статията не замества уравновесеното хранене и консултацията със експерт! Предоставената в нея информация не може да се употребява за самолечение!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР